Skip links

Rondvaarten

Zeehondentocht

ZEEHONDENTOCHT

Rond de Hooge Platen, een aantal kilometers landinwaarts vanaf de havens van Vlissingen en Terneuzen worden de zandbanken bevolkt door een grote groep grijze zeehonden.

Daarnaast is het een komen en gaan van vele vogels die tijdens laag water hun voedsel zoeken. Een uniek stuk natuur in de Westerschelde, dat per boot goed te bezichtigen is.

Uiteraard kunnen we niet garanderen dat alle zeehonden aanwezig zijn. Dit heeft voornamelijk met de weersomstandigheden en het tij te maken. Desalniettemin geniet iedereen altijd van de tocht, temeer omdat we onderweg de enorme zeecontainers passeren.

DUUR:  ca 2 uur
PRIJS: € 22,50

Sluizen en Boulevards

SLUIZEN EN BOULEVARDS

Een leuke, leerzame en veelzijdige tocht: het schip vertrekt vanaf de Albionkade richting de sluizen. Afhankelijk van het tij gaan we een stuk omhoog of naar beneden. De tocht vervolgt langs de kleurrijke bouvelards en we passeren het beroemde beeld van Michiel de Ruyter, de voormalige Zeevaartschool, de prachtige architectuur en het Nollehoogf met het beroemde windorgel. Op de terugreis passeren we de Groene Boulevard, waar in 1944 de eerste geallieerden aan land kwamen om tijdens de Slag om de Schelde ons land van de bezetter te bevrijden.

In 1872 werd in Vlissingen het eerste badpaviljoen gebouwd, maar het strandtoerisme kwam echt op gang met de bouw van het Grand Hotel des Bains, het latere Brittania bovenop de duinen. Vanaf 1906 was daar de muziektent en op het strand Boulevard Evertsen kon met badkoetsjes huren.

In de jaren ’30 werd een wandelpier en paviljoen gebouwd… Stap mee in de het heden en verleden van de meest bijzondere boulevard van Europa: ruim 2 kilometer op het zuiden waar de vaargeul nergens zo dicht bij de bebouwing ligt. Geniet vanaf boord van de kleurrijke architectuur, de historische Gevangentoren, de imposante monumenten en zeehelden.

DUUR:  ca 90 min.
PRIJS: € 19,50

Wrakkentocht

WRAKKENTOCHT

Voor de kust van Vlissingen liggen een hoop wrakken van bekende en minder bekende schepen. Iedere Vlissinger weet van de gezonken Spyros Armenakis  in 1965. Decennia later stak de mast nog stteds boven het water uit. Maar de bodem van de Westerschelde kent nog veel meer geheimen. Deze tocht wordt uitgevoerd met een lezing aan boord voor jong en oud en spannende verhalen!

Fort Rammekens

Geschiedenistocht, informatie volgt

Havens Vlissingen-oost

Informatie volgt

Verdronken land van Saefthinge

Informatie volgt

Deze site maakt gebruik van Cookies!