Skip links

Themacruises

Themacruises

Zeeland Cruising probeert aan te sluiten bij de geschiedenis van Vlissingen. Van de bevrijding van de Spanjaarden in 1572 tot de Slag om de Schelde in 1944.

Maar ook de maritieme geschiedenis: Scheepswerf De Schelde was de trots van Vlissingen. De hele stad liep uit als een schip van de helling gleed. En het bloeiende bedrijf gaf volop werk.

Lees meer

Onze themacruises

Sunset candlelight

Een heerlijk avond langs de Boulevards en het Windorgel onder het genot van een goed glas wijn, een fijn muziekje en prettig gezelschap. De zon zakt langzaam in de zee achter het Nollehoofd en de drukke boulevard verandert in een schouwspel van lichtjes die reflecteren op de Westerschelde.

Vanaf de Albionkade door de sluizen vaart de Jacob van Artevelde langs het levendige Vlissingen. Verwen u zelf aan boord op iets lekkers.

Slag om de Schelde/Uncle beach

In november 1944 kwamen de Geallieerden ter hoogte van Vlissingen aan wal om Zeeland te bevrijden. In de periode rondom 8 november biedt Zeeland Cruising een aantal interessante rondvaarten, waar stil wordt gestaan bij de verhalen en monumenten van de Groene Boulevard

Festival onderstroom

Tijdens Festival Onderstroom zal de Jacob van Artevelde worden ingezet als extra locatie. Nadere programmering volgt. Onderstroom vindt plaats 7-9 juli 2023. In samenwerking met Cultuurwerf Vlissingen.

Deze site maakt gebruik van Cookies!