Skip links

Over ons

Een ‘jongensdroom’

Zeeland Cruising is in 2021 opgericht met als doel het toeristische verkeer op en rondom de Westerschelde te bevorderen. Naast de verschillende rondvaarten vanuit Vlissingen, Terneuzen en Gent biedt het schip Jacob van Artevelde vele mogelijkheden waar culturele en historische festiviteiten en vermaak, educatie en voorlichting ook een rol kunnen spelen.

Een ‘jongensdroom’ van  een aantal mannen ging in vervulling. Vlissingen is booming, dus daar hoort het benutten en beleven van het water bij. Eeuwenlang kwamen hier mensen aan wal om hier te blijven, grote zeehelden werden hier geboren en de Westerschelde is een van de belangrijkste handelsroutes in onze moderne tijd. Met de vaargeul zo dichtbij en een boulevard op het zuiden maken bovenstaande elementen tot een unieke plek.

Met de aanschaf van de historische Jacob van Artevelde worden tradities van rondvaarten voortgezet.

kijk naar de tochten die we aanbieden

Jacob van Artevelde

Het passagiersschip ‘Jacob van Artevelde’ is sinds 1964 een vertrouwd zicht in de haven van Gent. Decennialang hebben bezoekende delegaties, potentiële investeerders, bedrijven, kijklustigen aan boord van het schip kennisgemaakt met de havenbedrijvigheid. Jaarlijks voer het jacht een honderdtal keer rond in het havengebied en ontdekten duizenden mensen de haven van binnenuit.

De ‘Jacob’ is onlangs gerenoveerd en beschikt over minder-validenfaciliteiten (waaronder een ruime rolstoellift en oprijplaten) en een goed geoutilleerde keuken, wifi en comfortabel meubilair.

Het schip vaart onder Nederlandse vlag (standplaats Vlissingen) en heeft een capaciteit van 110 passagiers is de zomer en 80 in de wintermaanden.

ENI-nummer

06105133

Bouwjaar

1964

Afmetingen

34.7 x 7.0 x 1.6

Deze site maakt gebruik van Cookies!